Estonian Kringel

de Corinuta in Dulciuri, 24 Dec 2012 | 8243 vizualizari

 

L-am facut pentru prima data anul trecut si de atunci il tot fac...frecvent ca tare ne-a placut!

 

INGREDIENTE

  • 120 ml lapte
  • 1 lingurita zahar
  • 1 galbenus
  • 30 g unt
  • 15 g drojdie
  • 1 praf de sare
  • 300 g faina
  • Ptr uns cozonacul:
  • 50 g unt
  • 3 linguri zahar
  • 3 lingurite scortisoara
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Estonian Kringel:

Se dizolva drojdia si zaharul in laptele caldut. Se adauga untul, galbenusul, faina cernuta si amestecata cu sarea si se framanta 8-9 minute. Se acopera si se lasa la dospit intr-un loc caldut 1-2 ore pana isi dubleaza volumul.

Pe masa infainata se intinde o foaie dreptunghiulara de aprox. 1 cm grosime, se unge cu amestecul de unt, zahar si scortisoara, lasand putin si ptr uns deasupra. Se ruleaza aluatul si se taie in doua pe lungime, lasand un capat netaiat de vreo 2-3 cm. Se impleteste cu partea taiata spre exterior, se unesc capetele si se unge deasupra cu compozitia care ne-a ramas. 

Se aseaza in tava si se coace 20-25 de minute la 200 de grade.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Estonian Kringel" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (20)

Corinuta 1

14.09.2013, 15:36

Multumesc!

MonaMimi 1

14.09.2013, 20:25

minunat acum este la dospit sper sa iasa bine

Corinuta 1

14.09.2013, 21:35

O sa iasa cu siguranta!

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Kringle Estonian